Frågor & Svar

Vad är EverDeck® komposittrall gjord av ?

EverDeck® komposittrall är tillverkad av en kombination av träfiber och återvunnet högdensitetspolyeten, 100% återvunnet material. De viktigaste ingredienserna kombineras med färgpigment och UV-hämmare. Ett bra alternativ till furu eller tryckimpregnerat virke, som vanligtvis används för utomhusdäck i Sverige.

Vad är EverDeck®v garanti?

10 års garanti mot röta eller angrepp av termiter och insekter.

I vilka längder säljs EverDeck?

EverDeck® komposittrall finns i 3,6 meterslängder.

Kan EverDeck® målas eller färgas?

Ja, EverDeck® kan målas eller färgas med lämpliga material, men produkten har utformats för att ge ett lågt underhåll, med långvariga färgpigment och UV-skydd. Färgen kommer inledningsvis att anpassas på grund av vädret något under de första 4-12 veckorna efter monteringen, då färgen kommer att mogna något. Om du väljer att ändra färgen på ditt trallgolv, måste du kontrollera med din färgleverantör för att säkerställa att materialet som valts är kompatibelt med kompositgolv (!) Du kan behöva att använda en primer eller liknande före målning eller färgning ditt trädeck för att uppnå ett rimligt resultat. Obs: GARANTIN GÄLLER INTE, om färg / lack appliceras på EverDeck.

Vilka färger finns EverDeck® finns i?

Standardfärger är svart och grå. Vi rekommenderar att du i möjligaste mån köper alla brädor som krävs för ditt projekt från en sats, för att undvika eventuella färgvariation som kan uppstå mellan olika tillverkade parti. (Olika batcher)

Hur starkt är EverDeck®?

EverDeck® produceras med en egen blandning av plast och cellulosa träfibermaterial. Blandningen har utformats och testats för att uppfylla kraven på ett bostadsanpassat trädeck, vid installation i enlighet med fastställda rekommendationer. För ytterligare information om utformning och prestanda hänvisar till våra tekniska specifikationer.

Hur varm kan ytan på EverDeck® bli, när den utsätts för direkt solljus, jämfört med trä?

EverDeck® kommer att värmas upp i samma utsträckning som trä, när den utsätts för direkt solljus. Mörkare färger kommer att bli varmare än ljusa ytor.

Brinner EverDeck?

EverDeck® kommer att brinna som de flesta träslag. Produkten kan tillverkas med brandhämmande kemikalier, som tillsätts till beredningen för att förbättra dess brandklass.

Är EverDeck, fläck och kemikaliebeständig?

EverDeck® produceras med en icke-kemisk reaktiv polymerbas och har en extremt hög nivå av fuktbeständighet. Men kemikalier och vätskespill ska tvättas bort omedelbart för att undvika risken av missfärgning. Fett, vin och andra livsmedel kan missfärga däcket om de lämnas kvar utan avtorkning. Vi rekommenderar rengöring med ett milt rengöringsmedel. Försiktighet bör vidtas för att säkerställa att blekning av färgpigment i EverDeck® inte sker (se Skötsel och underhåll för mer information).

Kommer färgen i EverDeck® blekna med tiden?

Färgen i EverDeck® trall går rakt igenom planken. EverDeck® görs med ultraviolett- hämmare som skyddar färgpigmenten som används i produkten från blekning av ständiga exponering för UV-strålning. Färgen kommer att anpassa sig under de första 4-12 veckorna, allteftersom ditt deck utsätts för väder och vind. Detta är en naturlig process, som förorsakas genom mognad av cellulosafiber i blandningen. När den första acklimatiseringen har ägt rum kommer den ljusare nyansen att bibehållas under många år.

Håller EverDeck® längre än ett trädeck?

EverDeck® levereras med 10 års garanti mot röta och insektsskador. De särskilda polymerer som används i blandningen av EverDeck® träkompositprodukter kommer att garantera att du kan dra nytta av det låga underhållet under många år, till skillnad från vissa träslag som kommer att ruttna och försämras efter några år om de inte blir väl underhållna.

Kostar EverDeck® mer än ett trädäck?

När man tänker på kostnaden för rengöring och färgning av ditt trädäck, samt löpande underhåll i samband med den årliga uppfräschningen, kommer EverDeck® spara avsevärd tid och pengar. Detta sett på sin livslängd jämfört med traditionellt virke.

Hur monterar jag EverDeck®?

EverDeck® kan bearbetas med vanliga träbearbetningsverktyg. Det kan monteras med hjälp av clips som ger en mycket tilltalande yta, med dolda clips. Eller så kan det skruvas fast i reglar, genom att borra direkt genom ytan av plankan, se monteringsanvisningar för mer information.

Vilket regelavstånd krävs för att montera EverDeck®?

EverDeck® kan maximalt monteras med c/c 400 mm mellan bjälkarna i bostadsmiljö. Generellt sett dessto kortare avstånd mellan reglarna dessto stabilare kommer decket att bli. För ytterligare information, se monteringsanvisningar.

Kan EverDeck® användas som konstruktionsregel till trädecket?

Nej, EverDeck®> är utformad för användning som terrasgolv och är ett "icke-bärande-" material.

Blir EverDeck® halt när det är vått?

Nej, EverDeck® bearbetas för att ge det en halkfri yta genom en unik tillverkingsprocess, så att det ger en utmärkt halksäker yta i både våta och torra förhållanden.

Expanderar och krymper EverDeck® vid värme och kyla?

Ja, EverDeck, som de flesta material kommer att expandera när det värms och krympa vid kyla. Kompositbrädorna expanderar generellt i längd, men har mycket liten förändring av bredden. Kompositplankorna kommer att öka eller minska i längd, upp till 1 mm per meter över 30°C i temperaturförändring. Du bör ta hänsyn till detta och vi rekommenderar att kortändarna på plankor inte skall läggas kloss intill varandra. Vid långa bygglängder kan man bryta av med en 90 graders planka mitt på däcket (som en fris). Se våra monteringsinstruktioner för mer information.

Vilka är de miljöpåverkande egenskaperna av EverDeck®?

EverDeck® görs i första hand från träfiber (sågspån från möbeltillverkare) och HDPE plast (återvunna matförpackningar) som gör det till en utmärkt miljöprodukt. Dessa produkter klassas som 100% återvinningsbara. En liten mängd färgpigment, UV-hämmare och andra kemikalier tillsätts till de återvunna produkterna för att producera högkvalitativa slutprodukter. När man tänker på att vi sparar regnskog och annan skog, så är detta en väldigt miljövänligt produkt.

Kan EverDeck® användas nära havet eller runt pooler?

EverDeck® har en mycket låg fuktabsorption och är ogenomträngligt för effekterna av salt luft och saltvatten. Träkompositen är mycket lämplig för användning i kustnära områden och runt pooler, spa och för vatten överhuvudtaget. Försiktighet bör vidtas för att undvika att spilla starkt frätande poolkemikalier på decket. Spill bör torkas upp och tvättas bort omedelbart.

Är EverDeck® reptåligt?

EverDeck® produceras till en nivå av hårdhet som gör den lämplig för användning till bostäder, och dess normala slitage. Repor orsakade av tunga föremål, kan vara svåra att ta bort, så vi rekommenderar att alla utemöbler är utrustad med lämpligt skydd under benen, för att undvika repor från bord och stolar. De flesta repor kan avlägsnas genom lätt slipning, men försiktighet bör iakttagas.

Hur rengör/ sköter jag mitt EverDeck?

EverDeck® behöver endast enkel rengöring för att hålla ytan fri från smuts. Normal sopning och regelbunden rengöring med ett milt rengöringsmedel kommer att bidra till att hålla ytan i toppskick, och kommer minska risken för att eventuell mögeltillväxt bildas på smuts eller matrester som ligger kvar på decket. Se våra rekommendationer för underhåll. Tveka inte att kontakta oss för ytterligare frågor.